Flank steak se zeleninou
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 200 g hovězího flank steaku
- olej na potření
- 1 lžíce oleje na opékání
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1/3 mladé cukety
- 1 červená cibule
- 200 g sterilovaných cherry rajčátek
- 1-2 lžíce mraženého hrášku
- 1 lžíce worcesterové omáčky
- sůl
- pepř
Postup Flank steak se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Flank steak je lépe nechat alespoň den i dva odležet. Maso odblaníme, potřeme olejem, zabalíme do fólie a uložíme do lednice. Druhý den nakrájíme maso proti vláknům na tenké proužky a na rozpálené steakové pánvi na oleji prudce orestujeme, pak osolíme a opepříme a vyndáme na talířek.
Do výpeku dáme cibuli nakrájenou na měsíčky, po chvilce přidáme na nudličky nakrájené očištěné papriky a cuketu. Promícháme a prudce orestujeme, musí zůstat křehké. Dle chuti osolíme, opepříme, vrátíme maso, zakápneme worcestrem, promícháme a přidáme cherry rajčátka (polovinu 400 g plechovky, druhou můžeme uchovat v zip-sáčku na pozdější použití).
Necháme vše minutu prohřát, přidáme pro barvu propláchnutý, okapaný hrášek, promícháme a podáváme s rýží (polovinu hrášku můžeme vmíchat do rýže) nebo s opečeným bramborem.