Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

1 kg vepřové plece či kýty
1 lžíce koření Argentina (obdoba grilovacího)
200 ml zakysané smetany
4 lžíce polohrubé mouky
větší svazek medvědího česneku
sůl
pepř podle chuti
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky. Do masa vmasírujeme koření. V kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme do barvy. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Průběžně promícháme a dolijeme tak, aby bylo maso do poloviny potopené.

  2. Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Vzniklý výpek necháme varem odpařit skoro na minimum, poté vmícháme mouku a orestujeme. Opět podlijeme a mícháme, vzniklou omáčku necháme provařit 10min. Odstavíme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný medvědí česnek. Podle chuti dosolíme či dopepříme. Již nevaříme, jen udržujeme teplé, než se dodělá příloha.

  3. Jako přílohu jsem volila noky z mouky, vejce, másla a mléka - ale hodily by se i klasické knedlíky, rýže, těstoviny či brambory...


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!