Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřové plece či kýty
- 1 lžíce koření Argentina (obdoba grilovacího)
- 200 ml zakysané smetany
- 4 lžíce polohrubé mouky
- větší svazek medvědího česneku
- sůl
- pepř podle chuti
- olej
Postup Vepřové kousky a omáčka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na větší kousky. Do masa vmasírujeme koření. V kastrolu rozpálíme olej a maso zprudka orestujeme do barvy. Poté podlijeme vodou a dusíme doměkka. Průběžně promícháme a dolijeme tak, aby bylo maso do poloviny potopené.
Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Vzniklý výpek necháme varem odpařit skoro na minimum, poté vmícháme mouku a orestujeme. Opět podlijeme a mícháme, vzniklou omáčku necháme provařit 10min. Odstavíme z ohně, vmícháme zakysanou smetanu a nasekaný medvědí česnek. Podle chuti dosolíme či dopepříme. Již nevaříme, jen udržujeme teplé, než se dodělá příloha.
Jako přílohu jsem volila noky z mouky, vejce, másla a mléka - ale hodily by se i klasické knedlíky, rýže, těstoviny či brambory...