Rajčatové želé s mascarpone
Recepty, PředkrmySuroviny
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 500 g rajčat
- 2 lžíce olivového oleje
- 200 ml pasírovaných rajčat
- 12 plátků želatiny
- 2 snítky rozmarýnu
- 1 snítka bazalky
- sůl
- pepř
- cukr
- 200 g mascarpone
- 150 g jogurtu
- šťáva z 1 citronu
- 200 ml smetany ke šlehání
- půlky cherry rajčat
Postup Rajčatové želé s mascarpone
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Rajčata omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek zesklovatíme na rozpáleném oleji. Vmícháme rajčata, přilijeme pasírovaná rajčata a uvedeme do varu.
Osm plátků želatiny namočíme. Rozmarýn a 1/2 svazku bazalky přidáme k rajčatům. Osolíme, opepříme a přisladíme. Na prudkém ohni svaříme až na obsah 500 ml. Pak v rajčatech rozpustíme vymačkanou želatinu.
Namočíme zbylou želatinu. Zbylou bazalku posekáme smícháme s mascarpone, jogurtem a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme, smícháme s 3 lžícemi mascarpone a přidáme do ostatního krému.
Vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Mascarponový krém vrstvíme střídavě s rajčatovým želé do formy. Každou vrstvu necháme asi 30 min. tuhnout v lednici. Vyklopíme z formy, krájíme na plátky a ozdobíme.