Rajčatové želé s mascarpone

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1 cibule
2 stroužky česneku
500 g rajčat
2 lžíce olivového oleje
200 ml pasírovaných rajčat
12 plátků želatiny
2 snítky rozmarýnu
1 snítka bazalky
sůl
pepř
cukr
200 g mascarpone
150 g jogurtu
šťáva z 1 citronu
200 ml smetany ke šlehání
půlky cherry rajčat

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Rajčata omyjeme a oloupeme. Nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek zesklovatíme na rozpáleném oleji. Vmícháme rajčata, přilijeme pasírovaná rajčata a uvedeme do varu.

  2. Osm plátků želatiny namočíme. Rozmarýn a 1/2 svazku bazalky přidáme k rajčatům. Osolíme, opepříme a přisladíme. Na prudkém ohni svaříme až na obsah 500 ml. Pak v rajčatech rozpustíme vymačkanou želatinu.

  3. Namočíme zbylou želatinu. Zbylou bazalku posekáme smícháme s mascarpone, jogurtem a citronovou šťávou. Želatinu vymačkáme, smícháme s 3 lžícemi mascarpone a přidáme do ostatního krému.

  4. Vmícháme dotuha ušlehanou smetanu. Mascarponový krém vrstvíme střídavě s rajčatovým želé do formy. Každou vrstvu necháme asi 30 min. tuhnout v lednici. Vyklopíme z formy, krájíme na plátky a ozdobíme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!