Rýžová polévka s chřestem

Recepty, Polévky

Suroviny

½ hrnku rýže
1 l zeleninového vývaru
200 g bílého chřestu
150 g hrášku
1 cibule
2 lžičky strouhané citronové kůry
¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
2 snítky čerstvé majoránky
olej
sůl
tvrdý sýr balkánského typu

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.

  2. Pridáme kôru a ryžu a asi 3 minúty za stáleho miešania restujeme.

  3. Zalejeme vývarom, osolíme, pridáme majoránku a varíme 15 minút.

  4. Potom pridáme narezanú špargľu a oriešok a varíme 10 minút.

  5. Nakoniec vyberieme stonky majoránky a prisypeme hrášok.

  6. Polievku na tanieri posypeme strúhaným syrom.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!