Rýžová polévka s chřestem
Recepty, PolévkySuroviny
- ½ hrnku rýže
- 1 l zeleninového vývaru
- 200 g bílého chřestu
- 150 g hrášku
- 1 cibule
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
- ¼ lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 2 snítky čerstvé majoránky
- olej
- sůl
- tvrdý sýr balkánského typu
Postup Rýžová polévka s chřestem
Postup přípravy receptu
-
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu.
Pridáme kôru a ryžu a asi 3 minúty za stáleho miešania restujeme.
Zalejeme vývarom, osolíme, pridáme majoránku a varíme 15 minút.
Potom pridáme narezanú špargľu a oriešok a varíme 10 minút.
Nakoniec vyberieme stonky majoránky a prisypeme hrášok.
Polievku na tanieri posypeme strúhaným syrom.