Pekáče
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 0.5 kg mouky
- (dávám půl hladké a půl polohrubé, ale je to jedno, z jaké je uděláte)
- 1 vejce
- 1/2 kostky droždí
- 3 lžíce oleje
- mléko na kvásek a pokud je třeba, tak na přidání do těsta
- 1/2 KL soli
Postup Pekáče
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme mouku a přidáme kvásek. Postupně dáme vajíčko, olej a sůl. Když je třeba, tak i mléko nebo vlahou vodu.Těsto by mělo být lehce lepkavé. Prohněteme a necháme kynout na teplém místě.
Po vykynutí děláme bochánky a smažíme na oleji z obou stran.
My to máme nejraději k čočce na kyselo nebo fazolím. Můžou se i natřít marmeládou a do středu dát tvaroh a je to na sladko. Kdo nechce mít smažené, může je dělat i v troubě.