Indické pečené kuře

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Celé kuře
10 cm čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
1 citrón
1 lžička koření Garam Masala
1 lžička římského kmínu (rozdrceného v hmoždíři)
1 lžička mletého koriandru
pepř
2 lžíce rajského protlaku
vývar
1 kelímek sladké smetany 31%
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Zázvor a česnek nastrouháme, smícháme se zbytkem ingrediencí (Garam Masala, římský kmín, mletý koriandr, pepř, protlak, vymačkaný citrón) a vytvořenou marinádou potřeme celé kuře a necháme přes noc marinovat (já ho dávám do velkého zavíracího igelitového sáčku).

  2. Kuře osolíme, podlejeme, do pekáče hodíme celou skořici a pečeme do křupava a červena.

  3. Kuře vyndáme, pekáč dame na plotnu a výpek vyvaříme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem. Provaříme a zalijeme smetanou. Podáváme s rýží basmati, posypané čerstvým koriandrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!