Zámecký paprikáš
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 1 kuře
- 100 ml oleje
- 2 vetší cibule
- 1 lžíce mleté papriky
- 1 l vody
- 1 lžičku hladké mouky
- 250 g čerstvých žampionu
- 1 feferonku
- 1 lžičku kmínu
- pepř
- sůl
Postup Zámecký paprikáš
Postup přípravy receptu
-
Omyté kuře rozdělte na 8 částí. Na oleji zpěňte cibulku, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a přilijte vodu. Vložte porce kuřete, osolte, ochuťte kmínem, feferonkou, pepřem a duste doměkka.
Kuře vyjměte, šťávu zaprašte hladkou moukou a 10 minut povařte. Štávu přecedte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji. Příloha: těstoviny nebo noky.