Zámecký paprikáš

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 kuře
100 ml oleje
2 vetší cibule
1 lžíce mleté papriky
1 l vody
1 lžičku hladké mouky
250 g čerstvých žampionu
1 feferonku
1 lžičku kmínu
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Omyté kuře rozdělte na 8 částí. Na oleji zpěňte cibulku, přidejte mletou papriku, krátce orestujte a přilijte vodu. Vložte porce kuřete, osolte, ochuťte kmínem, feferonkou, pepřem a duste doměkka.

  2. Kuře vyjměte, šťávu zaprašte hladkou moukou a 10 minut povařte. Štávu přecedte na kuře a přidejte žampiony, předtím krátce podušené na oleji. Příloha: těstoviny nebo noky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!