Ďábelský pekáč po myslivecku

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

ďábelské koření
70 dkg vepřové kýty
velká hrst sušených hříbků (mražených)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 větší tavené sýry (á 80 g)
10 dkg anglické slaniny nebo uzeného boku
sůl
pepř
libeček
mouka na obalení
olej na pánev

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na malé řízečky, mírně osolíme, posypeme ďábelským kořením a vetřeme jej do masa, obalíme v mouce a na horkém oleji osmahneme rychle z obou stran. Přendáme do vymazané zapékací mísy.

  2. Na pánev dáme trochu vody a necháme rozpustit tavené sýry. Přidáme sušené houby, které jsem předem namočili, najemno nakrájenou cibuli, na plátky česnek, libeček a vše mícháme, dokud se sýr nerozpustí – je to chvilka. Směs nalijeme na maso a posypeme jemně nakrájenou slaninou. Dolijeme vodu asi do poloviny masa, aby bylo dost šťávy, která je výborná.

  3. Pečeme zakryté na 220°C asi 50 minut, ke konci pečení zkontrolujeme, zdali je dostatek šťávy, případně dochutíme solí a pepřem, lehce promícháme a pečeme již odkryté. Příloha byla kapusta a šťouchané brambory s cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!