Pikantní stehýnka
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 8 kuřecích stehýnek
- 1 feferonka
- 2 vejce
- 150g hladké mouky
- 30g mandlových lupínku
- 100ml bílého vína
- sul
- olej na smažení
Postup Pikantní stehýnka
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí stehýnka omyjte, osušte a osolte.
Vložte do mísy,přidejte pokrájenou feferonku a všechno zalijte vínem.
Stehýnka nechte 3 hodiny odležet.
Žloutky smíchejte s moukou a se 100 ml bílého vína, kterým jste zalila maso, a vypracujte hladké testíčko.
Z bílku ušlehejte tuhý sníh, smíchejte s mandlovými lupínky a přidejte do těstíčka.
Stehýnka po marinování ve víně obalte v těstíčku a smažte na oleji,Příloha bramborová kaše nebo bramborový salát.