Ostrá kuřecí játra
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká pokrájená cibule
- 2 rozdrcené stroužky česneku
- 2 čerstvé chilli papričky zbavené semínek a pokrájené nadrobno
- 1/2 lžičky chilli koření
- 300 g kuřecích jater
- 1 nadrobno pokrájené rajče
- 120 ml bílého vína
- sůl a pepř na dochucení
Postup Ostrá kuřecí játra
Postup přípravy receptu
-
Olej rozehřejeme na pánvi, vsypeme cibuli, česnek, chilli papričky a smažíme dozlatova. Poprášíme chilli kořením, promícháme, přidáme játra i pokrájené rajče a na větším plameni zprudka osmažíme, aby se játra opekla, ale zůstala křehká.
Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme asi 5 minut odvařit. Jídlo podáváme s pečivem potřeným máslem.