Ostrá kuřecí játra

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 lžíce rostlinného oleje
1 velká pokrájená cibule
2 rozdrcené stroužky česneku
2 čerstvé chilli papričky zbavené semínek a pokrájené nadrobno
1/2 lžičky chilli koření
300 g kuřecích jater
1 nadrobno pokrájené rajče
120 ml bílého vína
sůl a pepř na dochucení

Postup přípravy receptu

  1. Olej rozehřejeme na pánvi, vsypeme cibuli, česnek, chilli papričky a smažíme dozlatova. Poprášíme chilli kořením, promícháme, přidáme játra i pokrájené rajče a na větším plameni zprudka osmažíme, aby se játra opekla, ale zůstala křehká.

  2. Osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme asi 5 minut odvařit. Jídlo podáváme s pečivem potřeným máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!