Kefírová buchta se salkem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
350g polohrubé mouky
300g cukru moučka
1/2 litru kefíru
1 vejce
2 lžíce kakaa
1 vanilkový cukr
1,5 dcl oleje
2 lžičky jedlé sody
Krém:
1 salko
1 máslo

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny na korpus smícháme a vylejeme na plech, který jsme si buď vypodložili pečícím papírem nebo vymazali tukem a vysypali moukou.

  2. Dáme péct do trouby na cca 180°C a pečeme tak dlouho, dokud těsto není hotové (čas neudávám, těsto si hlídám).

  3. Salko vaříme 2 hodiny a potom se smíchá s máslem do konzistence krému, které rozetřeme na vychladlé těsto.

  4. Nakonec uděláme vidličkou vzor a dle chuti dozdobíme. Já použila mandlové lupínky a strouhanou čokoládu. Může se ale použít i čokoládová poleva.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!