Kefírová buchta se salkem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 350g polohrubé mouky
- 300g cukru moučka
- 1/2 litru kefíru
- 1 vejce
- 2 lžíce kakaa
- 1 vanilkový cukr
- 1,5 dcl oleje
- 2 lžičky jedlé sody
- Krém:
- 1 salko
- 1 máslo
Postup Kefírová buchta se salkem
Postup přípravy receptu
-
Všechny suroviny na korpus smícháme a vylejeme na plech, který jsme si buď vypodložili pečícím papírem nebo vymazali tukem a vysypali moukou.
Dáme péct do trouby na cca 180°C a pečeme tak dlouho, dokud těsto není hotové (čas neudávám, těsto si hlídám).
Salko vaříme 2 hodiny a potom se smíchá s máslem do konzistence krému, které rozetřeme na vychladlé těsto.
Nakonec uděláme vidličkou vzor a dle chuti dozdobíme. Já použila mandlové lupínky a strouhanou čokoládu. Může se ale použít i čokoládová poleva.