Lasagne à la Garfield
Recepty, TěstovinySuroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
- 1 cibule
- cca 8 stroužků česneku
- olej
- nové zelí, cca 1/2 menší hlávky
- rajčata (čerstvá nebo v konzervě)
- sůl
- pepř
- lasagne
- Na bešamel:
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- cca 300 ml mléka
- sůl
- pepř
- špetka muškátového oříšku
- nastrouhaný sýr
Postup Lasagne à la Garfield
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmažíme cibuli a část česneku, zbytek přidáme na konci.
Přihodíme mleté maso, které necháme zatáhnout.
Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, opečeme a vmícháme rajčata. Dusíme cca 5 minut.
Mezitím uděláme bešamel, do kterého po vychladnutí vmícháme část nastrouhaného sýra.
Do zapékací mísy dáme masovou omáčku, bešamel, lasagne a poslední vrstvou je opět omáčka a bešamel.
Pečeme zpočátku přikryté alobalem na 190 stupňů, pak dopékáme do zlatova.