Lasagne à la Garfield

Recepty, Těstoviny

Suroviny

500 g mletého masa (hovězí nebo vepřové)
1 cibule
cca 8 stroužků česneku
olej
nové zelí, cca 1/2 menší hlávky
rajčata (čerstvá nebo v konzervě)
sůl
pepř
lasagne
Na bešamel:
3 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
cca 300 ml mléka
sůl
pepř
špetka muškátového oříšku
nastrouhaný sýr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmažíme cibuli a část česneku, zbytek přidáme na konci.

  2. Přihodíme mleté maso, které necháme zatáhnout.

  3. Zelí nakrájíme na nudličky a přidáme k masu, opečeme a vmícháme rajčata. Dusíme cca 5 minut.

  4. Mezitím uděláme bešamel, do kterého po vychladnutí vmícháme část nastrouhaného sýra.

  5. Do zapékací mísy dáme masovou omáčku, bešamel, lasagne a poslední vrstvou je opět omáčka a bešamel.

  6. Pečeme zpočátku přikryté alobalem na 190 stupňů, pak dopékáme do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!