Sladké rohlíčky s tangzhongem
Recepty, MoučníkySuroviny
- na tangzhong:
- 40 g hladké mouky
- 200 g vody
- - mouku dohladka rozšleháme ve vodě a za stálého míchání přivedeme k teplotě 60°C. Vše pak zakryjeme potravinářskou fólií, necháme vychladnout, uložíme do lednice a použijeme do tří dnů
- Na omládek:
- 60 g vody
- necelá lžička sladěnky
- 80 g hladké mouky
- 18 g droždí
- Dále:
- 360 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 75 g másla
- špetka soli
- 2 lžíce rozšlehaného vejce (zbytek necháme na pomazání makovek před pečením)
Postup Sladké rohlíčky s tangzhongem
Postup přípravy receptu
-
Nejdřív připravíme omládek - ve vodě rozmícháme sladěnku, pak droždí a mouku. Zakryté necháme hodinu kynout.
K vykynutému omládku přidáme zbytek surovin včetně tangzhongu a vymísíme těsto, které necháme dobře vykynout (i 60-70 minut). Během kynutí ho alespoň jednou propracujeme.
Vykynuté těsto znovu propracujeme, rozdělíme na poloviny a z každé uděláme bulku, kterou necháme 10-15 minut kynout. Pak je obě rozválíme dokulata, rádlem každou rozkrojíme na 6 dílků a tyhle výseče smotáme do rohlíků.
Všechny rohlíčky necháme opravdu dobře nakynout na plechu s pečícím papírem, potřeme je zbytkem rozšlehaného vejce, které trochu naředíme vodou, můžeme posypat celým mákem a upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/přibližně 20 minut).