Karbanátky z červené řepy a brambor

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

2 vařené nebo pečené červené řepy
2 brambory
2 vejce
200 g žampionů
1 cibule
1 lžíce oleje
pár plátků uzeného sýra
sůl
pepř
kmín
sušený česnek
hrst strouhánky

Postup přípravy receptu

  1. Osušenou řepu a brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, nahrubo pokrájený sýr a okořeníme. Na pánvi na lžíci oleje a pokrájené cibuli opečeme žampiony, pokrájené na plátky. Zchladlé přidáme obsah pánve k řepě. Podle potřeby zahustíme strouhánkou - stačí trošku.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem, lžící nabíráme směs a tvarujeme koule, trochu obalíme v misce se strouhánkou a zploštělé dáváme na plech. Postříkáme olejem ve spreji a pečeme asi 20 minut na 180 st. C.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!