Karbanátky z červené řepy a brambor
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 2 vařené nebo pečené červené řepy
- 2 brambory
- 2 vejce
- 200 g žampionů
- 1 cibule
- 1 lžíce oleje
- pár plátků uzeného sýra
- sůl
- pepř
- kmín
- sušený česnek
- hrst strouhánky
Postup Karbanátky z červené řepy a brambor
Postup přípravy receptu
-
Osušenou řepu a brambory nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme vejce, nahrubo pokrájený sýr a okořeníme. Na pánvi na lžíci oleje a pokrájené cibuli opečeme žampiony, pokrájené na plátky. Zchladlé přidáme obsah pánve k řepě. Podle potřeby zahustíme strouhánkou - stačí trošku.
Plech vyložíme pečícím papírem, lžící nabíráme směs a tvarujeme koule, trochu obalíme v misce se strouhánkou a zploštělé dáváme na plech. Postříkáme olejem ve spreji a pečeme asi 20 minut na 180 st. C.