Plněné bochánky z mletého masa

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa (mix hovězí-vepřové)
125 g mozzarely (jedno balení)
50 g strouhané goudy
2 větší žampiony
2 jarní cibulky
1/2 lžíce vloček sušených rajčat
1 lžíce Solamylu
sůl
chilli nebo pepř podle chuti
1 rajče

Postup přípravy receptu

  1. Maso smícháme s vločkami rajčat, Solamylem, strouhaným sýrem, osolíme a opepříme (nebo použijeme chilli). Vezmeme tři formičky na tartaletky a vyložíme je připravenou směsí (použijeme z ní cca 2/3).

  2. Očistěné žampiony, mozzarelu a cibulky nakrájíme na plátky a rozdělíme na maso (3 plátky mozzarely si dáme stranou). Náplň zakryjeme zbývající masovou směsí.

  3. Troubu rozehřejeme na 180°, formičky dáme na plech, přikryjeme alobalem a pečeme cca 25 minut. Odkryjeme, na každý bochánek dáme kolečko rajčete, plátek mozzarely a necháme zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!