Kuře vařené v zelenině
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 3-4 kuřecí stehna
- 4 brambory
- 2 mrkve
- 1 petržel
- Zvolte co máte rádi:
- květák, brokolice
- cibule, česnek
- paprika
- fazolky, růžičková kapusta atd.
- Do vývaru:
- snítka libečku a tymiánu
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- sůl
- -----
- čerstvě mletý pepř
- lžíce másla
- petrželka
Postup Kuře vařené v zelenině
Postup přípravy receptu
-
Porce kuřete omyjeme. Vodu dáme vařit s kořením a bylinkami. Do vroucí vody dáme maso a vaříme cca 20 minut. Vody nedáme moc, jen, aby maso i zelenina byly pokryté.
Očištěnou zeleninu nakrájíme na větší kousky. Po 20 minutách vaření masa přihodíme všechnu zeleninu a vaříme do změknutí masa i zeleniny.
Měkké maso vyjmeme a obereme od kostí. Zeleninu vybereme. Rozpustíme máslo a smícháme s nasekanou petrželí. Zeleninu promícháme s máslem.
Na talíř dáme trochu vývaru, máslovou zeleninu a nahoru položíme kousky obraného masa. Posypeme čerstvě mletým pepřem. Je to rychlé a lehké jídlo.