Kuskus s masem nažluto

Recepty, Těstoviny

Suroviny

250 g kuskusu
250 ml vývaru
3 lžíce olivového oleje
1 vrchovatá lžíce másla
2 kuřecí prsní řízky
1-2 lžičky kurkumy
3 lžíce sójové omáčky
1 lžička chilli omáčky
1 vejce
1/2 čínského zelí
1 mrkev
2 stonky zelené cibulky
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme se sójovou a chilli omáčkou, kurkumou a rozšlehaným vejcem. Necháme asi dvě hodiny odležet (možno i přes noc).

  2. Kuskus připravíme podle návodu na obalu - smícháme s olejem, zalijeme vroucím vývarem, promícháme, přidáme máslo a necháme stát 2 minuty, poté za stálého míchání povaříme 3 minuty, přikryjeme pokličkou a necháme dojít (nejméně 8 minut).

  3. V pánvi rozpálíme olej, vhodíme maso a cca sedm minut opékáme. Masem zbytečně nemanipulujeme, jen v polovině času prohodíme, aby se opeklo ze všech stran.

  4. Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, po minutě nudličky čínského zelí a kolečka cibulky a necháme zavadnout.

  5. Promícháme s kuskusem a dochutíme sójovou omáčkou, solí, případně chilli (nemusí být).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!