Kuskus s masem nažluto
Recepty, TěstovinySuroviny
- 250 g kuskusu
- 250 ml vývaru
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 vrchovatá lžíce másla
- 2 kuřecí prsní řízky
- 1-2 lžičky kurkumy
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička chilli omáčky
- 1 vejce
- 1/2 čínského zelí
- 1 mrkev
- 2 stonky zelené cibulky
- olivový olej
- sůl
Postup Kuskus s masem nažluto
Postup přípravy receptu
-
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a smícháme se sójovou a chilli omáčkou, kurkumou a rozšlehaným vejcem. Necháme asi dvě hodiny odležet (možno i přes noc).
Kuskus připravíme podle návodu na obalu - smícháme s olejem, zalijeme vroucím vývarem, promícháme, přidáme máslo a necháme stát 2 minuty, poté za stálého míchání povaříme 3 minuty, přikryjeme pokličkou a necháme dojít (nejméně 8 minut).
V pánvi rozpálíme olej, vhodíme maso a cca sedm minut opékáme. Masem zbytečně nemanipulujeme, jen v polovině času prohodíme, aby se opeklo ze všech stran.
Poté přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, po minutě nudličky čínského zelí a kolečka cibulky a necháme zavadnout.
Promícháme s kuskusem a dochutíme sójovou omáčkou, solí, případně chilli (nemusí být).