Šosonky

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
225 g hladké mouky
40 g krupicového cukru
40 g rozpuštěného vlahého másla
1 dl mléka
2 žloutky
10 g čerstvého droždí
citronová kůra
rozinky
Sirup:
50 g cukru
125 ml vody
lžíce rumu
Krém:
1/4 l mléka
rovná lžíce maizeny (dala jsem víc a bylo to moc husté)
30 g cukru
vanilka (měla jsem esenci)
2 žloutky
Ozdoba:
plátky mandlí

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, vlažného mléka, cukru a trošky mouky uděláme kvásek.

  2. Do vykynutého přidáme vše ostatní, vypracujeme hladké nelepivé těsto a necháme 2x vykynout (= po prvním kynutí opět promícháme a necháme znovu kynout). Může nám pomoci domácí pekárna.

  3. Formičky na bábovičky vymažeme máslem, těsta dáme jen do poloviny, hodně nabyde a necháme vykynout.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C do zrůžovění. Mezitím svaříme vodu s cukrem na sirup a po zchladnutí přidáme rum.

  5. Horké upečené bábovičky polijeme sirupem a necháme vychladnout.

  6. Na krém smícháme mléko, cukr, vanilku a maizenu a za stálého míchání necháme na mírném plameni zhoustnout. Do odstaveného horkého zašleháme žloutky.

  7. Bábovičky polijeme vlažným krémem a posypeme praženými plátky mandlí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy