Zapečené chlebíčky s olivovou tapenádou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- velká světlá bageta
- 100 g sušených rajčat
- 2 snítky čerstvé bazalky
- 2 šalotky
- trochu olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- kousek parmazánu
- Na tapenádu:
- 100 g černých oliv bez pecek
- 2 ančovičky
- lžička kaparů
- lžíce olivového oleje
- lžíce citronové šťávy
- pepř
Postup Zapečené chlebíčky s olivovou tapenádou
Postup přípravy receptu
-
V mixéru rozmixujeme všechny přísady na tapenádu do husté pěny.
Bagetu pokrájíme na silnější plátky, rozložíme ji na plech vymazaný troškou oleje a opečeme z obou stran dozlatova.
Opečené chlebíčky potřeme česnekem, pomažeme tapenádou a přizdobíme rajčaty, šalotkou, bazalkou a sýrem a necháme pod grilem zapéct, dokud se sýr nerozpustí.