Polévka z hlívy s vejcem
Recepty, PolévkySuroviny
- 100 g hlívy ústřičné
- špetka kmínu
- 1 litr vody
- máslo dle potřeby
- 1 lžíce hladké mouky
- bujón nebo sůl
- 1 lžíce sýra Niva
- sušená petrželka
Postup Polévka z hlívy s vejcem
Postup přípravy receptu
-
Z másla a vrchovaté lžíce hladké mouky připravíme světlou jíšku. Hlívu očistíme, omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme jí do hrnce a zalijeme vodou, přidáme špetku kmínu a uvedeme do varu.
Po 5 minutách vmícháme máslovou jíšku a vaříme dalších 15 minut. Polévku ochutíme bujónem nebo solí. Na závěr do polévky přidáme rozšlehané vejce.
Necháme přejít varem a vsypeme rozdrobenou Nivu. Polévku dochutíme petrželkou, odstavíme a podáváme.