Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g másla+na výmaz
- 225 g třtinového cukru
- 300 g mletých mandlí
- 50 g mandlových lupínků
- 140,25 g hladké mouky
- 1 lžička citronové kůry
- 2 vejce
- 1 lžička skořice
- 1 lžička prášku do pečiva
- 15-18 švestek podélně pokrájených na 1/4
Postup Švestkový koláč s drobenkou a mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Kulatou formu vymažeme po obvodu máslem a dno vyložíme pečicím papírem.
Dobře vychlazené máslo, mandle a cukr vymícháme v drobenku, 1/2 oddělíme k drobence přidáme 140 g mouku a citronovou kůru a vytvoříme hladké těsto. Dejte ho do formy a vtlačte ho do dna i do stěn, pečeme 15-20 minut dozlata, pak necháme chladnout asi 10 minut.
Z odložené drobenky odebereme několik lžic, do zbytku přidáme vejce, 25 g mouky, skořici a pášek do pečiva, vymíchejte těsto, přendejte je do formy na něj naskládejte 1/2 švestek, pocukrujte a posypte skořicí a pečte 10 minut.
Přidejte zbytek švestek pocukrujte a posypte skořicí, pečte 10 minut, pak povrch posypejte drobenkou a lupínky a pečte ještě 20 minut.
Po rozkrojení může vnitřek lehce vytéct. Dobrou chuť.