Obložené mísy k volbám
Recepty, ZdobeníSuroviny
- plátkový sýr
- hermelín
- uzený sýr lovecký (Tesco)
- niva
- šunkový salám
- anglická slanina
- uzená krkovice
- vysočina
- lovecký salám
- balkánský sýr
- rajčata
- cherry rajčatka
- paprika červená čerstvá
- paprika žlutá čerstvá
- paprika zelená čerstvá
- olivy
- vejce vařená natvrdo
- majonéza
- tatarská omáčka
- měkké sýry
- ředkvičky
- salát hlávkový
- salát ledový
- inovecký salám
- salátové okurky
- červená cibule
- máslo (múže být rostliné)
- hořčice
- sůl
- pepř
- balzamikový ocet
- cukr krupice
- olej
- hrášek nakládaný nebo čerstvý
- zelená petržel
Postup Obložené mísy k volbám
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvařit natvrdo, vychladit. Odkrojí se spodní část, vydlabat žloutek. Rajčatům odkrojit větší špičku tak, aby z ní bylo možné udělat klobouček na vajíčku.
Žloutky smíchat s trochou rostlinného másla, sůl, hořčice, pepř a vydlabanou dužninu z rajčat. Vše vyšleháme. Tuto pomazánku jsem použila do plněných rajčat.
Do vajec jsem udělala pomazánku ze strouhané nivy vyšlehané s máslem. Tato se nemusí ani moc dochucovat, aby nezanikla typická chuť nivy.
Rajčata naplníme žloutkovou pomazánkou pokud možno do sáčku s ozdobnou špičkou, ozdobíme kuličkou hrášku. Vejce naplníme nivovou pěnou.
Posadíme na hotový talíř do zeleně ze salátu. Na vejce nasadíme klobouček z rajčete (můžeme přichytit zespodu párátkem), na kloboučku uděláme tečky majonézou.
To byly ozdoby složitější a teď už můžete dělat obložené talíře dle vlastní fantazie.
Ze všech zbytků zeleniny, salámů, sýrů a ledového salátu jsem nakrájela salát. Zálivka byla asi 2 lžíce oleje, lžíce balzamikového octu, lžička krupicového cukru.
Rozmíchat, smíchat se salátem, přidat nakrájenou bazalku a dle chuti sůl, pepř. Vše pořádně promíchat a nechat uležet.