Slané kynuté věnečky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 170 g hladké mouky
- 120 g Hery (másla)
- 10 g (1/4 kostky) droždí
- 2 lžíce smetany (možno použít 2 mlíčka do kávy)
- 50-100 g taveného sýra
- sůl
- uzená paprika
Postup Slané kynuté věnečky
Postup přípravy receptu
-
Prosejeme na vál mouku, přidáme sůl, droždí zvlhčíme smetanou a necháme trochu vzejít. Přidáme sýr, papriku a zpracujeme v hladké nelepivé těsto. Ihned rozválíme na sílu 2 mm, vykrájíme tvary, dáme na plech a necháme na něm 2 hodiny kynout.
Pak potřeme vejcem a upečeme v předehřáté troubě na 175°C dorůžova asi 10 minut. Těsto nakyne do výšky asi 1 cm. Přidáním papriky dostanou vykrájené tvary hezkou výraznou barvu.