Slané kynuté věnečky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

170 g hladké mouky
120 g Hery (másla)
10 g (1/4 kostky) droždí
2 lžíce smetany (možno použít 2 mlíčka do kávy)
50-100 g taveného sýra
sůl
uzená paprika

Postup přípravy receptu

  1. Prosejeme na vál mouku, přidáme sůl, droždí zvlhčíme smetanou a necháme trochu vzejít. Přidáme sýr, papriku a zpracujeme v hladké nelepivé těsto. Ihned rozválíme na sílu 2 mm, vykrájíme tvary, dáme na plech a necháme na něm 2 hodiny kynout.

  2. Pak potřeme vejcem a upečeme v předehřáté troubě na 175°C dorůžova asi 10 minut. Těsto nakyne do výšky asi 1 cm. Přidáním papriky dostanou vykrájené tvary hezkou výraznou barvu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!