Kávový zákusek - řezy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
5 ks vajec
13O g cukru krupice
130g hladké mouky
0,5 balíčku prášku do pečiva
2 lžíce oleje
2 lžíce teplé vody
20 g kakaa
pečící papír
Krém:
400 ml mléka
1 ks vanilkového pudinku
1 lžíce mleté kávy
200 g másla - změklého
150 g moučkového cukru
Dále:
hnědý rum
mleté ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Krém: z mléka kávy a pudinku uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny a po částech vmícháme vychladlý pudink. Do hotového krému můžeme přidat i pár kapek rumu.

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přimícháme vodu, olej, kakao, mouku a prášek do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plát pečícího papíru, kterým jsme vyložili plech.

  3. Dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na cca 12 minut, vyzkoušíme špejlí. Upečnený plát poprášíme moučkovým cukrem (nepřilepí se na utěrku), otočíme na utěrku, opatrně sundáme papír, necháme vychladnout, pak rozkrojíme na tři díly, které mírně pokapeme rumem (nemusíme), potíráme krémem a skládáme na sebe. Zbylým krémem natřeme i celý povrch a posypeme mletými nebo sekanými ořechy. Necháme proležet v chladu a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!