Chutný koláček s jahodou, rebarborou a jahodovým pudingem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1,5 hrnku polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru moučka
1 malý bílý jogurt
1/2 vaničky měkkého tvarohu
2 KL rumové tresti
2- 3 vejce
2 PL vanilkového pudingu
1/2 prášku do pečiva
jahodový džem na potření (není nutné)
200 g jahod
200 g rebarbory
2 jahodové pudinky
500 ml mléka
čokoláda
kokos na zdobení
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček.

  2. Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru, kterou jsme předem prosypali s cukrem. Koláč pak dáme péci do zlatova na cca 25-20 minut do předehřáté trouby.

  3. Mezitím si uvaříme v mléce dva jahodové pudingy.

  4. Koláč po upečení můžeme potřít džemem (pokud jsme rebarboru neprosypali cukrem, aby nebyla kyselá), jinak ale džem nedáváme. Polijeme pudingem a necháme vychladit, aby nám puding pěkně ztuhl.

  5. Nakonec koláček posypeme kokosem a strouhanou čokoládou a podáváme se šlehačkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!