Chutný koláček s jahodou, rebarborou a jahodovým pudingem
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1,5 hrnku polohrubé mouky
- 1/2 hrnku cukru moučka
- 1 malý bílý jogurt
- 1/2 vaničky měkkého tvarohu
- 2 KL rumové tresti
- 2- 3 vejce
- 2 PL vanilkového pudingu
- 1/2 prášku do pečiva
- jahodový džem na potření (není nutné)
- 200 g jahod
- 200 g rebarbory
- 2 jahodové pudinky
- 500 ml mléka
- čokoláda
- kokos na zdobení
- šlehačka
Postup Chutný koláček s jahodou, rebarborou a jahodovým pudingem
Postup přípravy receptu
-
Všechny uvedené suroviny na koláčové těsto zamícháme a nalijeme na vymazaný plech nebo větší pekáček.
Přidáme pokrájené čerstvé jahody a oloupanou a pokrájenou rebarboru, kterou jsme předem prosypali s cukrem. Koláč pak dáme péci do zlatova na cca 25-20 minut do předehřáté trouby.
Mezitím si uvaříme v mléce dva jahodové pudingy.
Koláč po upečení můžeme potřít džemem (pokud jsme rebarboru neprosypali cukrem, aby nebyla kyselá), jinak ale džem nedáváme. Polijeme pudingem a necháme vychladit, aby nám puding pěkně ztuhl.
Nakonec koláček posypeme kokosem a strouhanou čokoládou a podáváme se šlehačkou.