Vepřové plátky nejen na kapii

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

800 g vepřové krkovičky (s kostí)
300 ml vývaru z kosti
2 malé mrkve
100 g uzeného špeku
1 cibule
2 stroužky česneku
cuketa zavařená jako okurky nebo okurky
1/2 sklenice sterilované kapie
1 vejce (uvařené natvrdo)
hladká mouka na zahuštění
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce.

  2. V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran.

  3. Vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii a nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky.

  4. Zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso - dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!