Vepřové plátky nejen na kapii
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 800 g vepřové krkovičky (s kostí)
- 300 ml vývaru z kosti
- 2 malé mrkve
- 100 g uzeného špeku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- cuketa zavařená jako okurky nebo okurky
- 1/2 sklenice sterilované kapie
- 1 vejce (uvařené natvrdo)
- hladká mouka na zahuštění
- pepř
- sůl
Postup Vepřové plátky nejen na kapii
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku si vykostíme, kost dáme vařit a uděláme si vývar a z masa si nařežeme plátky, ty mírně naklepeme, osolíme, opepříme a projedeme hladké mouce.
V kastrolu si vyškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, maso si orestujeme zprudka z obou stran.
Vyndáme je na talíř a na výpeku osmažíme cibuli do hněda, aby byla pěkná barevná šťáva, přidáme na malé kousky nakrájenou mrkev, česnek na plátky, kapii a nakrájenou cuketu(okurku) na malé kousky.
Zalijeme vývarem, který jsme si uvařili, rozmícháme a vrátíme maso - dusíme až je maso měkké, dochutíme solí, pepřem a dáme nasekané vajíčko, já ho dávám přes drátové kolečko na bramborový salát.