Romadúrové gnocchi
Recepty, OstatníSuroviny
- 1 balení gnocchi
- 1 romadúr
- 80-100 g anglické slaniny nebo uzeného bůčku
- 200 ml smetany12%
- 2-3 jarní cibulky (podle velikosti)
- 2 snítky libečku
- kousek másla (podle tučnosti slaniny)
- čerstvě mletý pepř
- sůl (opatrně)
Postup Romadúrové gnocchi
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme slaninu na kostičky a cibulku na drobno. Zelenou část necháme na posypání. Opečeme slaninu, přidáme cibulku a necháme zpěnit.
Přilijeme smetanu a vmícháme nakrájený romadúr a libeček.. Mícháme do rozpuštění sýru. Mezitím uvaříme gnocchi podle návodu. Vodu odložíme pro případné zředění.
Omáčku dochutíme čerstvě mletým pepřem a podle potřeby zředíme odloženou vodou. Omáčka bude lehce houstnout.
Nakonec do pánve k omáčce přisypeme scezené gnocchi a promícháme. Nakrájenou zelenou cibulku můžeme vmíchat do omáčky nebo sypat připravenou porci.