Křehký delikates
Recepty, Pro začátečníkySuroviny
- Těsto:
- 400 g hladká mouka 00
- 250 g 100% tuk na pečení
- 1 vejce
- 12 PL vlažné vody
- špetka soli
- Náplň:
- krájená jablka
- skořice
- cukr
- rozinky
- nasekané vlašské ořechy
Postup Křehký delikates
Postup přípravy receptu
-
Těsto nejprve spojíme nožem nebo kovovou stěrkou, pak rychle a krátce rukama (nesmí se spařit). Na 1 hodinu do chladna.
Těsto jen přeložíme k sobě na náplň (může zůstat i malá mezera).
Propícháme vidličkou, mašlujeme popuštěným máslem.
Pečeme na 160 až 180°C/cca 25 minut. (Pozor, těsto nezlátne, protože neobsahuje cukr, takže barvou se nepořídíme).