Citronovo-cuketová bábovka - vláčná
Recepty, MoučníkySuroviny
- 250 g mladé cukety, hrubě nastrouhané i se slupkou
- 1 citron = šťáva a kůra
- 160 - 200 g cukru krupice, dle chuti
- 1 vanilkový cukr
- 130 g hery nebo másla - rozpuštěné
- 2 vejce
- 300 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- Dokončení:
- moučkový cukr na posypání nebo citronová poleva
Postup Citronovo-cuketová bábovka - vláčná
Postup přípravy receptu
-
Hrubě nastrouhanou cuketu v míse smícháme s čerstvě vymačkanou šťávou a nastrouhanou kůrou (pouze žlutá část) z celého citronu.
Přidáme vejce, vlažný tuk, cukry, mouku a prášek do pečiva. Vše řádně promícháme a těsto nandáme do máslem vymazané a hrubou moukou (kokosem, strouhankou) vysypané bábovkové formy.
Dáme péct do předehřáté trouby na 170 stupňů dozlatova, vyzkoušíme špejlí.
Před podáváním můžeme pocukrovat nebo bábovku přelít citronovou polevou. Množství cukru v těstě dáváme podle toho, zda po upečení bábovku jen pocukrujeme nebo jí budeme polévat citronovou polevou. Poleva je více sladká a tak bychom měli bábovku přeslazenou.