Smažená vejce v nepálském stylu
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 6 vajec vařených natvrdo
- 1/2 kl kurkumy
- 2 pl oleje na smažení vajec
- Omáčka:
- 4 střední rajčata
- 2 červené a 2 zelené feferonky (já měla beraní rohy)
- 2 střední cibule nebo šalotky
- 1 stroužek česneku
- 1 kl chilli vloček
- 2 pl ústřicové omáčky (v nouzi sojovka)
- 1/2 kl mletého koriandru
- 1/2 kl koření garam masala
- 1/2 kl mletého římského kmínu
- sůl
- asi 2 kl třtinového cukru
- nať koriandru na posypání
Postup Smažená vejce v nepálském stylu
Postup přípravy receptu
-
Nejprve připravíme zeleninu. Česnek oloupeme a nasekáme, cibulky oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Rajčata nařízneme, spaříme a ochladíme ve studené vodě, potom je oloupeme a nakrájíme na kousky. Z feferonek vyjmeme semínka a nakrájíme je na plátky.
Vejce oloupeme a v bílku uděláme několik mělkých zářezů, aby se omáčka a koření dostaly dovnitř. V pánvi wok rozpálíme olej, přisypeme kurkumu a vložíme celá vejce, která ze všech stran opečeme - vejce získají zlatavou barvu a budou mít křupavou kůrku. Opečená vyjmeme a dáme stranou.
Do výpeku přidáme cibuli, promícháme, přidáme ostatní zeleninu, česnek a všechno koření. Zalijeme ústřicovou omáčkou, dosolíme a můžeme dochutit cukrem - v původním receptu není, ale mě se to zdálo dost kyselé.
Vejce vrátíme do omáčky, posypeme koriandrem a podáváme s rýží nebo s pečivem.