Můj první aspikový amaroun

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

šunka
(br. salát nebo náplň kterou máte radi)
kyselé okurky
tvrdý plátkový sýr
mrkev na ozdobu
vařená vejce
petrželka
Želatinka:
900 ml vody
100 ml octa
nové koření
celý pepř
bobkový líst
1 cibule
sůl
cukr
2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku

Postup přípravy receptu

  1. Amaroun nebo jinou formu si vypláchneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme rádi.

  2. Všechny suroviny na želatinku svaříme a necháme chviličku zchladnout jen aby to nebylo úplně vřelé. Pak přimícháme 2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku a pořádně rozmícháme..

  3. Pomalinku po stěnách lijeme do formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!