Můj první aspikový amaroun
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- šunka
- (br. salát nebo náplň kterou máte radi)
- kyselé okurky
- tvrdý plátkový sýr
- mrkev na ozdobu
- vařená vejce
- petrželka
- Želatinka:
- 900 ml vody
- 100 ml octa
- nové koření
- celý pepř
- bobkový líst
- 1 cibule
- sůl
- cukr
- 2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku
Postup Můj první aspikový amaroun
Postup přípravy receptu
-
Amaroun nebo jinou formu si vypláchneme studenou vodou a navrstvíme suroviny, které máme rádi.
Všechny suroviny na želatinku svaříme a necháme chviličku zchladnout jen aby to nebylo úplně vřelé. Pak přimícháme 2 pytlíky želatiny na vaječnou tlačenku a pořádně rozmícháme..
Pomalinku po stěnách lijeme do formy.