Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím na medu
Recepty, OstatníSuroviny
- 250 g škvarků
- 4 rohlíky
- 2 vejce
- hrubá mouka jen podle potřeby
- sůl
- 1 malé hlávkové zelí
- 1 cibule
- 1 PL medu
- 1 PL másla
- sůl
- ocet
- cukr
- 3 PL sádla
- 1 malá cibule
- 1 hrst sekaných škvarků
Postup Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím na medu
Postup přípravy receptu
-
Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.
Škvarky dáme na pánev a necháme je pustit sádlo a dobře prohřát. Přidáme do rohlíků s vejci a dobře promícháme. Podle potřeby zaprášíme hrubou moukou, aby se dobře tvarovaly koule.
Zavařujeme do vařící vody koule velké asi jako tenisové míčky. Tvarujeme namočenýma rukama a vaříme 20 minut, ale doporučuji jeden vyndat a rozkrojit. Hotové popícháme vidličkou.
Hlávkové zelí očistíme, nakrájíme na hrubší nudle a dáme spařit do vařící vody. Cibuli nakrájíme najemno a dáme osmažit na lžíci másla. Když začne pěkně vonět, dáme polévkovou lžíci medu a necháme trochu zkaramelizovat. přidáme ocezené zelí. Vodu ze zelí si schováme a zelí postupně podléváme. Osolíme, přidáme ocet a podle chuti dosladíme.
Podáváme přelité cibulkou s nadrobno nasekanými škvarky osmaženými na sádle.