Škvarkové knedlíky s hlávkovým zelím na medu

Recepty, Ostatní

Suroviny

250 g škvarků
4 rohlíky
2 vejce
hrubá mouka jen podle potřeby
sůl
1 malé hlávkové zelí
1 cibule
1 PL medu
1 PL másla
sůl
ocet
cukr
3 PL sádla
1 malá cibule
1 hrst sekaných škvarků

Postup přípravy receptu

  1. Dva dny staré rohlíky nakrájíme na kostičky, přidáme dvě vejce. Podle toho, jestli máme solené škvarky, trochu osolíme a promícháme, aby rohlíky nasály vajíčka.

  2. Škvarky dáme na pánev a necháme je pustit sádlo a dobře prohřát. Přidáme do rohlíků s vejci a dobře promícháme. Podle potřeby zaprášíme hrubou moukou, aby se dobře tvarovaly koule.

  3. Zavařujeme do vařící vody koule velké asi jako tenisové míčky. Tvarujeme namočenýma rukama a vaříme 20 minut, ale doporučuji jeden vyndat a rozkrojit. Hotové popícháme vidličkou.

  4. Hlávkové zelí očistíme, nakrájíme na hrubší nudle a dáme spařit do vařící vody. Cibuli nakrájíme najemno a dáme osmažit na lžíci másla. Když začne pěkně vonět, dáme polévkovou lžíci medu a necháme trochu zkaramelizovat. přidáme ocezené zelí. Vodu ze zelí si schováme a zelí postupně podléváme. Osolíme, přidáme ocet a podle chuti dosladíme.

  5. Podáváme přelité cibulkou s nadrobno nasekanými škvarky osmaženými na sádle.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!