Křupavé škvarkové preclíky
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 20 g droždí
- 100-150 ml vlažného mléka nebo vody
- 200 g sádla se škvarky - rozehřáté, vlažné (dala jsem 125 g sádla a 80 g škvarků nasekaných nadrobno)
- větší špetka soli (i víc, podle chuti)
- Na potírání:
- 1 vejce
- Na posyp:
- hrubá mořská sůl
- sezam nebo mák
Postup Křupavé škvarkové preclíky
Postup přípravy receptu
-
Vše smícháme třeba v robotu nebo ručně, těsto musí být měkké, hladké a nelepivé. Podle potřeby přidejte tekutinu.
Ihned tvoříme válečky, smotáme do preclíku a necháme chvíli nakynout na plechu. Pak potřeme rozkvedlaným vajíčkem a sypeme solí a mákem nebo sezamem. Pečeme v troubě vyhřáté na 200-220°C dočervena.