Smetanovo-tvarohový dort s rybízem a meruňkami

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 malý sáček kulatých piškotů
350-400 g rybízu
250 g meruňek
500 ml smetany ke šlehání
300 ml husté zakysané smetany
1/2 balíčku měkkého tvarohu
250 g moučkového cukru
1 plátková želatina Dr.Oetker
1 čiré dortové želé Dr.Oetker
trocha vody

Postup přípravy receptu

  1. Dortovou formu potřeme máslem (nebo vyložíme potravinářskou folií) a na dno formy rozložíme piškoty, které pokapeme malinko šťávou, kterou nám zatím pustil rybíz.

  2. Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání vyšleháme do tuhé pěny, přidáme měkký tvaroh a vše lehce spojíme.

  3. Přidáme asi 200 g rozmačkaného rybízu a 100 g pokrájených meruněk a zlehka zamícháme.

  4. Podle návodu připravíme plátkovou želatinu a vmícháme ji do rybízovo-meruňkové smetanové směsi. Polovinu této směsi rozetřeme na piškoty.

  5. Pak přidáme tenkou vrstvu rybízu a pokrájených meruněk a tu potřeme zbylou polovinou krému.

  6. Dort necháme v lednici ztuhnout a těsně před podáváním ozdobíme zbytkem rybízu. nebo meruňek a zalijeme čirým dortovým želé. Necháme ještě chvíli vychladit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!