Smetanovo-tvarohový dort s rybízem a meruňkami
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1 malý sáček kulatých piškotů
- 350-400 g rybízu
- 250 g meruňek
- 500 ml smetany ke šlehání
- 300 ml husté zakysané smetany
- 1/2 balíčku měkkého tvarohu
- 250 g moučkového cukru
- 1 plátková želatina Dr.Oetker
- 1 čiré dortové želé Dr.Oetker
- trocha vody
Postup Smetanovo-tvarohový dort s rybízem a meruňkami
Postup přípravy receptu
-
Dortovou formu potřeme máslem (nebo vyložíme potravinářskou folií) a na dno formy rozložíme piškoty, které pokapeme malinko šťávou, kterou nám zatím pustil rybíz.
Zakysanou smetanu smícháme s cukrem, smetanu ke šlehání vyšleháme do tuhé pěny, přidáme měkký tvaroh a vše lehce spojíme.
Přidáme asi 200 g rozmačkaného rybízu a 100 g pokrájených meruněk a zlehka zamícháme.
Podle návodu připravíme plátkovou želatinu a vmícháme ji do rybízovo-meruňkové smetanové směsi. Polovinu této směsi rozetřeme na piškoty.
Pak přidáme tenkou vrstvu rybízu a pokrájených meruněk a tu potřeme zbylou polovinou krému.
Dort necháme v lednici ztuhnout a těsně před podáváním ozdobíme zbytkem rybízu. nebo meruňek a zalijeme čirým dortovým želé. Necháme ještě chvíli vychladit a podáváme.