Kuřecí řízky dopékané na bramborách
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 2 větší kuřecí řízky stehenní nebo prsní
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžička hořčice
- sůl
- pepř
- strouhanka
- vejce
- solamyl
- sádlo na smažení
- máslo
- ----
- cca 500 g brambor
- lžíce tatarské omáčky
- lžička uzené papriky
- sůl
- pepř
- koření libovolné
- bylinky
Postup Kuřecí řízky dopékané na bramborách
Postup přípravy receptu
-
Maso připravené na řízky osolíme a opepříme. Smetanu smícháme s hořčicí a maso důkladně obalíme. Odložíme na 24 hodin do chladu. (Měla jsem dva dny.)
Hodinu před přípravou maso vytáhneme z lednice. Brambory oloupeme a nakrájíme na cca 1 cm plátky. V pekáčku smícháme s tatarkou a zbylými surovinami.
Vložíme do vyhřáté trouby na 190 st. a pečeme cca 30 minut. Mezitím maso obalíme v solamylu, vejci a strouhance. Zprudka opečeme, jen až začne chytat zlatavou barvu.
Opečené řízky položíme na brambory a na každý dáme plátek másla. Teplotu ztlumíme na 160 st. a pečeme dalších asi 25-30 minut. Poté přidáme teplotu na 200 st. a pečeme dozlatova, trvá to asi 6-8 minut.
Maso vytáhneme a necháme chvíli odpočinout. Mezitím brambory necháme při vyšší teplotě v troubě zezlátnout. Podáváme se zeleninovým salátem.