Kuřecí stehna podle receptu z Portugalska

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 ks horní části kuřecích stehen
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
1 cibule
250 -300 g malých rajčátek
2 tyčinky celé skořice
1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry
1 citron

Postup přípravy receptu

  1. Lze použít celá stehna, horní část nebo samotné paličky. Omyté osušené maso osolíme, opepříme a dáme opéct do horkého oleje v hluboké pánvi. Vkládáme nejprve kůží dolů a opékáme cca 5 minut, otočíme a opečeme i z druhé strany dalších 5 minut a vyndáme stranou.

  2. Do stejné pánve dáme orestovat cibuli, nakrájenou na plátky (půlkolečka). Když cibule začne zlátnout, přidáme skořici, citronovou kůru a rajčátka nakrájená na poloviny nebo čtvrtky podle jejich velikosti. Promícháme a dusíme 6-8 minut.

  3. Vrátíme maso do pánve, vkládáme kůží nahoru a zakryté dusíme na mírné teplotě pomalu cca 30-40 minut. Odkryjeme, přidáme šťávu z poloviny citronu (půl citronu ponecháme k servírování). a vydusíme do zhoustnutí. Přidáme ještě sůl a pepř dle chuti. Podáváme s rýží nebo quinoou a klínky citronu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!