Vepřové roládky plněné paprikami

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové plátky
4 paprikové lusky
1-2 lžičky másla
1 velká cibule
2 stroužky česneku
trochu vývaru nebo vody na podlití
2 rajčata
lžička sladké papriky
ostrý kečup dle chuti (lze vynechat)
olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, pokapeme máslem a hustě poklademe proužky papriky. Pak maso stočíme a převážeme nití. (Pokud dělám nezavinutou variantu, přidávám nudličky papriky až ke konci dušení a omáčku nepasíruji.) Závitky osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji, vyjmeme na talíř.

  2. Pak na olej přidáme plátky cibule, po chvíli i plátky česneku a znovu trochu osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme sběračkou vody nebo vývaru, vrátíme masové závitky, přidáme čtvrtky spařených a oloupaných rajčat (nebo použijeme rajčata z konzervy). Pod pokličkou dusíme za občasného podlévání do měkka.

  3. Nakonec závitky vyjmeme a šťávu na ně propasírujeme. Sosu nemá být moc, proto není třeba zahušťovat. Pokud chce někdo šťávy víc, ještě před pasírováním trochu víc podlije a sos zahustí troškou hotové jíšky nebo lžičkou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a chvilinku provaří.

  4. Podáváme s brambory nebo hranolky a zdobíme nudličkami syrových paprikových lusků a kolečky rajčat, posekanou jarní cibulkou nebo listy hlávkového salátu. Je to lehké a rychlé jídlo a opravdu dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!