Vepřové roládky plněné paprikami
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 4 vepřové plátky
- 4 paprikové lusky
- 1-2 lžičky másla
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- trochu vývaru nebo vody na podlití
- 2 rajčata
- lžička sladké papriky
- ostrý kečup dle chuti (lze vynechat)
- olej
- sůl
Postup Vepřové roládky plněné paprikami
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, pokapeme máslem a hustě poklademe proužky papriky. Pak maso stočíme a převážeme nití. (Pokud dělám nezavinutou variantu, přidávám nudličky papriky až ke konci dušení a omáčku nepasíruji.) Závitky osmahneme ze všech stran v rozpáleném oleji, vyjmeme na talíř.
Pak na olej přidáme plátky cibule, po chvíli i plátky česneku a znovu trochu osmahneme. Zaprášíme sladkou paprikou a podlijeme sběračkou vody nebo vývaru, vrátíme masové závitky, přidáme čtvrtky spařených a oloupaných rajčat (nebo použijeme rajčata z konzervy). Pod pokličkou dusíme za občasného podlévání do měkka.
Nakonec závitky vyjmeme a šťávu na ně propasírujeme. Sosu nemá být moc, proto není třeba zahušťovat. Pokud chce někdo šťávy víc, ještě před pasírováním trochu víc podlije a sos zahustí troškou hotové jíšky nebo lžičkou škrobu rozmíchaného ve studené vodě a chvilinku provaří.
Podáváme s brambory nebo hranolky a zdobíme nudličkami syrových paprikových lusků a kolečky rajčat, posekanou jarní cibulkou nebo listy hlávkového salátu. Je to lehké a rychlé jídlo a opravdu dobré.