Hruškáč
Recepty, MoučníkySuroviny
- 80 g másla
- 50 g krupicového cukru
- 100 g hladké mouky
- 2 vejce
- lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 6 lžic mléka
- Náplň:
- 500 g hrušek
- lžíce másla
- lžíce krupicového cukru
- citronová šťáva
- brusinkový džem
- ořechy
Postup Hruškáč
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Hrušky nastrouháme na hrubém struhadle na nudličky a zakapeme citronovou šťávou aby nezhnědly. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a necháme ho v másle rozpustit. Pak do pánve přidáme hrušky, velmi krátce povaříme a necháme vychladnout.
Na těsto si vyšleháme máslo s cukrem, postupně přidáváme vejce, pak mouku s práškem do pečiva a nakonec těsto trochu naředíme mlékem.
Část těsta rozetřeme na plech asi 20x30 cm nebo do kruhové formy. Na těsto navršíme hruškovou náplň a na ní místy klademe lžičkou malé kopečky brusinkového nebo rybízového džemu.
Na náplň rozetřeme zbytek těsta a posypeme hrubě sekanými ořechy.
Pečeme ve vyhřáté troubě na 180°C asi 30 minut.