Zdravá pórkovo-sýrová pomazánka
Recepty, SalátySuroviny
- 2 pórky
- 1/4 malé kapusty (můžeme i bez kapusty)
- 3 vejce
- 1 kyselé jablko
- 120 g tvrdého sýra (Ementál, Eidam)
- 1 kyselá okurka podle každého
- 2 polévkové lžíce majonézy nebo zakysané smetany
- sůl
- pepř
- pažitka
Postup Zdravá pórkovo-sýrová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Kapustu spaříme a pokrájíme na drobné kousky.
Vejce uvaříme natvrdo.
Pórky omyjeme a nakrájíme na tenoučká kolečka, spaříme vařící vodou a necháme chvíli okapat.
Vejce a jablka nastrouháme nahrubo.
Pomazánku můžeme ochutit i kyselou okurku.
Přimícháme majonézu / nejlépe domácí nebo zakysanou smetanu /.
Ochutíme solí a pepřem, přimícháme nasekanou pažitku a dáme do chladu. Podáváme s celozrným pečivem.