Kousek masa s rozmarýnem

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

2 vepřové kotlety
cca 250-400 g brambor
sůl
pepř
rozmarýn
ricotta (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety si okrájíme od kostí a očistíme od blanek a tuku, naklepeme, osolit jemně, opepřit, stačí jen z jedné strany.

  2. Oškrábat brambory a nakrájet na plátky, nemusí být tenké, prostě normální plátky jako na zapékané brambory.

  3. Posypeme rozmarýnem a položíme na ně maso jen osolenou stranou bez pepře.

  4. Horní stranu s pepřem, můžeme, ale nemusíme pomazat kousek ricottou, stačí jen jemně, ale není podmínkou a vše dusíme v mističce na omáčky či rýži v parním hrnci na 45 min.

  5. Maso je krásně jemné, křehké a celý pokrm pustí svoji šťávičku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!