Žampionovo - kuřecí guláš
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g žampionu
- 2 stehenní kuřecí řízky
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 2 cibule
- lžíce sádla
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce hladké mouky
- červená sladká paprika
- špetka pálivé mleté papriky
- lžička gulášového koření
- sůl
- pepř
- majoránka
- kmín
Postup Žampionovo - kuřecí guláš
Postup přípravy receptu
-
Nakrájené maso na kousky osolíme, opepříme a necháme chvíli uležet. Cibuli na krájíme na jemno. Žampiony očistíme a nakrájíme na větší kousky.
Na sádle usmažíme cibuli do zlaté barvy, přidáme nakrájený česnek a maso. Po opečení masa přidáme žampiony a zarestujeme. Vmícháme protlak a papriku. Mícháme jen chvilku, aby paprika nezhořkla a zaprášíme moukou. Promícháme a zalijeme teplou vodou, přidáme všechno koření necháme vařit asi 20 minut. Kuřecí maso i žampiony jsou brzy měkké.
Dochutíme a můžeme podávat s chlebem nebo knedlíkem.