Španělská tortila

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

10 vajec
1 velká cibule
3 větší brambory
sůl
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku a poté přidáme nakrájené brambory. Vše osolíme a opepříme. Mají-li brambory i cibule opečenou zlatavou barvu odstavíme a necháme chvilku vychladnout.

  2. Mezitím si rozšleháme 10 vajec a důkladně osolíme - většinou se tento pokrm podává studený a brambory si ještě vemou sůl.

  3. Lehce vychladlou směs smícháme s vejci a vlijeme do předem vymazané menší zapékací formy vyložené pečícím papírem - lépe se pak tortila vyklepne.

  4. V rozehřáté troubě na 200°C (horkovzdušná trouba) necháme péci cca 20-30 minut. Směs by měla mít zlatavou barvu. Tento pokrm se většinou podává jako předkrm, ale lze jej i podávat jako přílohu. Španělé tento pokrm dělají nejen s bramborami a cibulí, ale i s jinýma ingrediencema. Výborný je třeba i se žampiony, klobáskou a sýrem. Záleží jen a na Vaší fantazii.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!