Španělská tortila
Recepty, Bezmasá jídlaPostup Španělská tortila
Postup přípravy receptu
-
Cibuli si nakrájíme na tenká půlkolečka a oloupané brambory pokrájíme na tenká kolečka. Na rozpáleném oleji zesklovatíme cibulku a poté přidáme nakrájené brambory. Vše osolíme a opepříme. Mají-li brambory i cibule opečenou zlatavou barvu odstavíme a necháme chvilku vychladnout.
Mezitím si rozšleháme 10 vajec a důkladně osolíme - většinou se tento pokrm podává studený a brambory si ještě vemou sůl.
Lehce vychladlou směs smícháme s vejci a vlijeme do předem vymazané menší zapékací formy vyložené pečícím papírem - lépe se pak tortila vyklepne.
V rozehřáté troubě na 200°C (horkovzdušná trouba) necháme péci cca 20-30 minut. Směs by měla mít zlatavou barvu. Tento pokrm se většinou podává jako předkrm, ale lze jej i podávat jako přílohu. Španělé tento pokrm dělají nejen s bramborami a cibulí, ale i s jinýma ingrediencema. Výborný je třeba i se žampiony, klobáskou a sýrem. Záleží jen a na Vaší fantazii.