Kapusta s rýží a tofu

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

600 g kapusty
150 g rýže
200 g uzeného tofu
1 cibule
olej
sůl
kmín
Na zalití:
150 ml jogurtu
trošku mléka

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme na rezance narezaný kel (kapustu), osolíme, posypeme rascou a podlejeme 2 lyžicami vody. Dusíme asi 10 minút (vodu vydusíme).

  2. Na oleji orestujeme krátko ryžu, zalejeme vriacou vodou, osolíme a dusíme domäkka.

  3. Do vymasteného pekáčika vrstvíme: 1/3 kelu, ½ ryže, ½ nahrubo nastrúhaného tofu, 1/3 kelu, 1/2 ryže, zvyšok nastrúhaného tofu a zvyšok kelu.

  4. Jogurt rozmiešame s trochou mlieka (len aby sa dal rozliať) a zalejeme kel. Pečieme v rúre na 180°C asi 30 minút.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!