Špagetová dýně s ořechovo-sýrovou omáčkou
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1 špagetová dýně
- 1 bílé Tofu
- 100 g tvrdého sýra
- 200 ml jogurtu
- 1 lžíce oleje
- 2 stroužky česneku
- 1 větší hrst ořechů
- sůl
- mletý bílý pepř
- pažitka
Postup Špagetová dýně s ořechovo-sýrovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetíme (vydlabeme vidličkou špagety).
Zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke (vydrží tam 3-4 dni) a použijeme na iné jedlo. Tofu, na kocky narezaný syr, jogurt, soľ, korenie, olej, cesnak a orechy zmixujeme na hladkú omáčku.
Na taniere uložíme vyšpagetovanú tekvicu a prelejeme omáčkou. Posypeme pažitkou.