Špagetová dýně s ořechovo-sýrovou omáčkou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 špagetová dýně
1 bílé Tofu
100 g tvrdého sýra
200 ml jogurtu
1 lžíce oleje
2 stroužky česneku
1 větší hrst ořechů
sůl
mletý bílý pepř
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Celú neolúpanú špagetovú tekvicu uvaríme (v kuchte varím 10 minút od syčania ventilu, vypnem a nechám prechladnúť). Rozrežeme, vyberieme semienka a vidličkou dužinu vyšpagetíme (vydlabeme vidličkou špagety).

  2. Zvyšok vyšpagetovanej dyne, ktorý nespotrebujeme, uskladníme v chladničke (vydrží tam 3-4 dni) a použijeme na iné jedlo. Tofu, na kocky narezaný syr, jogurt, soľ, korenie, olej, cesnak a orechy zmixujeme na hladkú omáčku.

  3. Na taniere uložíme vyšpagetovanú tekvicu a prelejeme omáčkou. Posypeme pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!