Kečup od Marti
Recepty, ZavařeninySuroviny
- 2 kg rajčat
- 8 větších cibulí
- 3 jablka
- 2 sklenky octa (2 dcl)
- 3 PL soli
- 40 dkg cukru krupice
- 10 ks nového koření
- 10 ks hřebíčku
- 4 bobkové listy
- 3 PL sladké papriky
- 1 lžička mleté skořice
Postup Kečup od Marti
Postup přípravy receptu
-
Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na větší kousky, přidáme všechno koření a vaříme jednu hodinu.
Potom přidáme ocet a vaříme další půlhodinu, pak přidáme cukr a ještě další půl hodiny vaříme.
Pak necháme trochu vychladnout,rozmixujeme a přepasírujeme, znovu přivedeme k varu, vypneme a ještě horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a ihned otočíme. Nesterilizujeme!