Kečup od Marti

Recepty, Zavařeniny

Suroviny

2 kg rajčat
8 větších cibulí
3 jablka
2 sklenky octa (2 dcl)
3 PL soli
40 dkg cukru krupice
10 ks nového koření
10 ks hřebíčku
4 bobkové listy
3 PL sladké papriky
1 lžička mleté skořice

Postup přípravy receptu

  1. Rajčata, cibuli a jablka nakrájíme na větší kousky, přidáme všechno koření a vaříme jednu hodinu.

  2. Potom přidáme ocet a vaříme další půlhodinu, pak přidáme cukr a ještě další půl hodiny vaříme.

  3. Pak necháme trochu vychladnout,rozmixujeme a přepasírujeme, znovu přivedeme k varu, vypneme a ještě horké plníme do sklenic, zavíčkujeme a ihned otočíme. Nesterilizujeme!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!