Grilovaný květák s jemnou omáčkou
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- hlavička květáku
- sůl
- bílý pepř
- chilli semínka
- na omáčku:
- máslo a mouka na jíšku (cca 2 lžíce másla a 2 lžíce mouky)
- vyvařená voda z květáku (asi 500 ml)
- 100 ml smetany
- 100 ml bílého vína
- hrst strouhaného výrazného čedaru
Postup Grilovaný květák s jemnou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Květák omyjeme a uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.
V kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky.
Přidáme víno a vývar z květáku (tolik, kolik chceme omáčky a tolik, kolik jste připravili jíšky). Provaříme.
Pak už můžeme dát květák na gril.
Před dohotovením dáme do omáčky sýr, necháme rozpustit a nakonec smetanu a už nevaříme. Necháme zhoustnout a odstavíme.
Podáváme s grilovaným květákem a rýží. Sypeme semínky chilli a petželkou.