Grilovaný květák s jemnou omáčkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

hlavička květáku
sůl
bílý pepř
chilli semínka
na omáčku:
máslo a mouka na jíšku (cca 2 lžíce másla a 2 lžíce mouky)
vyvařená voda z květáku (asi 500 ml)
100 ml smetany
100 ml bílého vína
hrst strouhaného výrazného čedaru

Postup přípravy receptu

  1. Květák omyjeme a uvaříme skoro doměkka v osolené vodě. Poté ho vyjmeme a necháme vychladnout.

  2. V kastrolu si připravíme jíšku z másla a mouky.

  3. Přidáme víno a vývar z květáku (tolik, kolik chceme omáčky a tolik, kolik jste připravili jíšky). Provaříme.

  4. Pak už můžeme dát květák na gril.

  5. Před dohotovením dáme do omáčky sýr, necháme rozpustit a nakonec smetanu a už nevaříme. Necháme zhoustnout a odstavíme.

  6. Podáváme s grilovaným květákem a rýží. Sypeme semínky chilli a petželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!