Květáková bramboračka
Recepty, PolévkySuroviny
- 500 g květáku
- 300 g oloupaných brambor
- 1 mrkev
- celeru zhruba tolik, kolik dáme mrkve
- cca 40 g másla
- 1 lžíce oleje
- cca 1 hrst sušených hub
- 3-4 stroužky česneku
- 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř mletý
- majoránka nebo celerová nať
- cca 1,5 l vývaru
Postup Květáková bramboračka
Postup přípravy receptu
-
Na másle s olejem osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za stálého míchání vše ještě krátce osmažíme.
Pak přilijeme vývar, promícháme, přidáme růžičky květáku, pokrájené brambory a v dlani rozemnuté sušené lesní houby. Vše vaříme do změknutí brambor a květáku.
Téměř před koncem vaření dochutíme majoránkou nebo celerovou natí dle chuti, případně ještě solí, pepřem, česnekem. Růžičky květáku v polévce jen lehce rozmačkáme šťouchadlem na brambory a můžeme podávat.