Ryba v rajčatovém kabátku
Recepty, RybySuroviny
- 600g ryby - treska, tilapie, halibut...
- 2 malé cuketky
- 70g sušených rajčat naložených v oleji
- 3 polévkové lžíce strouhanky
- kůra a šťáva z citronu
- sůl
- pepř
- 3 lžíce olivového oleje
- petrželka
- italské bylinky
Postup Ryba v rajčatovém kabátku
Postup přípravy receptu
-
Omyté a osušené rybí plátky nakrájíme na větší kousky. Osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a necháme chvilku odležet.
Naložená rajčata nakrájíme na malé kousky, přidáme nasekanou petrželku, bylinky, nastrouhanou citronovou kůru, strouhanku a promícháme (podle toho jaká jsou rajčata, můžeme opatrně přisolit).
Cukety omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a šupinovitě naskládáme do zapékací misky, kterou jsme vytřeli lžící oleje. Osolíme, posypeme bylinkami a navrch položíme kousky ryby, které poklademe směsí rajčat a strouhanky.
Zbylé 2 lžíce olivového oleje a 2 lžíce oleje z rajčat smícháme se lžící citronové šťávy a nakapeme na rybu s cuketou. Pečeme zakryté, ve vyhřáté troubě asi 30-35 minut.