Božská rolka
Recepty, MoučníkySuroviny
- 5 vajíček
- 10 dkg cukru krupice
- 2,5 lžíce hořkého kakaa
- čajová lžička rumu
- vanilkový cukr
- 2 šlehačky (250 ml)
- 2 ztužovače šlehačky
- moučkový cukr podle toho, jak kdo sladí
- višňový kompot
- strouhaná hořká čokoláda
Postup Božská rolka
Postup přípravy receptu
-
Oddělené žloutky pořádně vyšleháme s cukrem,rumem a kakaem, až se cukr rozplyne.
Lehce vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků.
Hmotu naneseme na pečící papír, který jsem lehce přestříkla olejem na pečení, není nutno.
Pečeme na 22O°C 8 minut. Neotvíráme troubu!
Po upečení svineme do rolky a necháme zchladnout.
Mezitím si vychlazené šlehačky vyšleháme se ztužovačem a cukrem do tuha.
Natřeme rozvinutou vychladlou rolku a poklademe višněmi.
Nakonec posypeme na hrubo strouhanou čokoládou, svineme a dáme do chladu. Před servírováním zdobíme podle chuti.