Plněná krůtí prsa s nádivkou na jedné pánvi

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

Nádivka:
2 celozrnné kaiserky
2 dl mléka
2 velká vejce
velký svazek pažitky nastříhat
1 malou větvičku libečku nakrájet na jemno
1 hrst nasekané petrželky
5-10 dkg anglické slaniny na drobné kostičky
1 lžička pepře
1 lžička kurkumy
1 hrst ovesných vloček nebo 2, podle hustoty
2 hrsti na hrubo strouhaného sýru (královský, ementál)
1 špetka oregana rozemnout
sůl
Maso:
1 krůtí prso rozkrojit na velký plát (porce jako z Lidlu)
10 plátků anglické slaniny (oravská, libovější)
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl
čerstvě mletý pepř
3 stroužky česneku
olivový olej a kousek másla na smažení
větší a hlubší nepřilnavá pánev

Postup přípravy receptu

  1. Na nádivku roztrháme nebo pokrájíme kaiserky, dáme do misky a zalijeme mlékem. Pokud by potřebovaly více mléka, ještě trochu přilijeme. Pak přidáme všechny suroviny na nádivku a dobře všechno smícháme.

  2. Maso nařízneme tak, aby vznikl velký plát. Naklepeme, aby se srovnal povrch plátu. Posolíme, opepříme, potřeme hořčicí a poklademe plátky slaniny. Nádivku navršíme na slaninu a přeložíme maso v polovině na delší stranu.

  3. Pokud část nádivky vyteče, nevadí, oddělíme ji a po osmažení masa pak narovnáme kolem. Na velké hlubší pánvi rozpálíme olej a máslo a vložíme opatrně velkou obracečkou naplněné maso. Po třech minutách obrátíme. Přidáme zbylou nádivku okolo. Maso obracíme po cca 3-4 minutách. Po chvíli obrátíme nádivku. Maso je hotové, když je z každé strany pěkně opečené. Pak jej vyndáme na prkénko a nakrájíme na plátky. Nádivku za horka poklademe proužky másla.

  4. Jako příloha se hodí brambory nebo bramborová kaše, omaštěné máslem. Já to jím se zeleninovou oblohou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!